Любимите ни руски песни не предполагат време, защото са вечни като италианските канцонети и българските фолклорни песни. Те са красиви, с хубави текстове и мелодии и затова ще имат вечен живот. Това каза в интервю за БГНЕС актьорът и певец Руслан Мъйнов.

Дни преди да потегли на второ национално турне, за да изпее любимите си руски песни като „Очи чëрние“, „Поручик Галинцин“ и „Цигане любят“, Руслан сподели, че иска с изпълненията си да остави топли чувства и позитивна енергия сред своите почитатели. На 1 юли Русе ще бъде домакин на първия концерт, на 6 юли предстои среща с публиката в Хасково, на 8 юли Руслан ще бъде Добрич, на 14 юли – в Бургас и на 16 юли – във Варна.

Голяма част от избраните градове се повтарят. В крайдунавския Русе концертът ще гостува за шести път, в Добрич – за трети, а в Хасково – за втори път.


„Интересът е много голям. Хората искат да чуят руските песни, а някои от тях ще дойдат за втори път, защото това, което сме направили благодарение на прекрасните аранжименти на Левон Манукян и Георги Милтиядов, им е харесало“, разказа Руслан.

Той добави, че на концертите му идват най-различни хора. Сред тях има както носталгично настроени към миналото и времената, когато са били млади, щастливи и усмихнати, така и хора, които много харесват и слушат новите руски филми и музика. Покрай родителите идват и много деца.

„Остават впечатлени от нещата, които правим, защото тази музика е пълна с живот, топлина и емоции. И както знаем музиката има най-пряк път от всички изкуства до сърцето и душата на един човек, защото тя не се нуждае от превод и предистория. Тя е просто едно красиво нещо, което „директно влиза в човека“, обясни Руслан.

Успехът на проекта е безспорен. Има интерес и от много малки градове. Затова концертите няма да спрат.

„Хората имат нужда от нещо красиво, с позитивна енергия. Точно тази потребност пълни залите, а големината на града не е от особено значение. Мисля, че дори ще имаме конкуренция в някои от градовете“, смята изпълнителят на руските романси.

За Руслан всяко нещо си има време и място, а една от причините да го виждаме и в образа на актьор, и в образа на певец, е фактът, че той се чувства най-добре, там където има какво да преодолее, какво да надгради, какво да каже или към какво да се стреми.

„Всеки от нас трябва или поне би трябвало да се стреми всеки ден към развитие. И в професията, и в емоционален план. А като говорим за професията, нещата, които изпълнявах в началото на моята кариера, не могат да бъдат надградени. Затова по естествен път те си останаха топъл спомен за мен и хората, които са слушали тези песни. Някой път ме търсят, за да ги изпея, но те по някакъв естествен начин затихнаха и си отидоха. Появиха се нови и различни неща“, разказа Руслан.

Според комедийния актьор времената не променят чувството за хумор един народ. Той смята, че хората навсякъде по света се смеят на едни и същи, извечни неща. Но най-вече се смеят, когато разпознаят себе си, комшиите, работодателя или управника си, или когато могат да се асоциират със случващото се на сцената.

След концертите с любими руски песни, можем да видим Руслан в развлекателното шоу „Комиците“, както и в най-новия сезон на сериала „Столичани в повече“. Лекарят Спас Лютов от Извор запази в тайна какво ще се случи в новите епизоди, но загатна, че отново ще има достатъчно конфликтни и напрежение. Помислено е за всеки от героите и никой от тях няма да остане без проблеми за разрешаване.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *