За почитателите на музиката, БНТ е подготвила богата програма от концерти на български и световни звезди в празничните дни.

На 23 декември от 18:55 часа зрителите на БНТ1 ще могат да видят уникалния спектакъл на вокалния квартет Il Divo в Япония, а от 21:30 часа ще бъде представен концерта на Хилда Казасян с Биг Бенда на БНР.

В същия ден от 20:00 часа зрителите на БНТ2 ще имат възможност да гледат юбилейния концерт, с който един от най-добрите пианисти сред актьорите и бивш министър на културата – Рашко Младенов отбеляза своята 70-а годишнина. Спектакълът със Софийска филхармония, под палката на Маестро Найден Тодоров е с участието на много приятели музиканти от различни жанрове.


Два юбилейни концерта са включени и в програмата на БНТ1 на 24 декември – „40 години музика и любов –дует Ритон“ от 12:30 часа и „50 години Щурците“ от 20:35 часа.

На Бъдни вечер БНТ2 ще излъчи концерта на една от най-адмирираните в света български оперни звезди – мецосопраното Веселина Кацарова (20:00 часа), както и този на Камелия Тодорова – „Нощи в бял сатен“ (23:00 часа), който включва емблематичните й изпълнения от български и чужди автори. На 24 декември от 21:00 часа зрителите на БНТ HD ще могат да гледат и „D2 и Любо Киров“.

В първия ден на Коледа (25 декември), БНТ1 ще излъчи концертите „Коледни звезди“, с участието на Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Тони Димитрова и др. (13:30 часа), празничния концерт на Гвардейския представителен духов оркестър (18:15 часа). Благотворителният спектакъл, под патронажа на президента на Република България, „Българската Коледа“ ще бъде предаван пряко от Народния театър „Иван Вазов“ от 20:00 часа по БНТ1 и БНТ Свят. Тази година той е с мотото „В подкрепа на спасения детски живот“.

На 25 декември от 11:00 часа, пряко от зала „България“ БНТ2 ще предава традиционното „Коледно матине“. Празничният концерт се организира за пета поредна година, но за първи път участие в него ще вземат Софийската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров и Детския филхармоничен хор с диригент Славил Димитров. В програмата са включени произведения от Бизе, Шуберт, Маскани, Калман, Лехар, Елгар, Чайковски, Христо Недялков, Борис Карадимчев и други. Солисти ще бъдат Еделина Кънева (сопрано) и Михаил Михайлов (тенор).

Същия ден, от 18:00 часа, БНТ2 ще излъчи на живо Коледния концерт на Хора на софийските момчета. Диригент е проф. д-р Адриана Благоева, клавирен съпровод – Зорница Гетова. Специално участие в концерта ще вземат проф. Атанас Атанасов (орган) и Йоанна Русева (цигулка). Солист – Цветана Бандаловска (сопрано).

Последните дни на 2017 година по БНТ1 са наситени с музиката на утвърдени български имена. На 26 декември от 20:30 часа зрителите ще се насладят на песните на Орлин Горанов и неговите дуетни половинки, следват концертите на Росица Кирилова – „Живей за мига. 35 години на сцената“ (27 декември от 12:30 часа), Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ (31 декември от 16:45 часа). Творчеството на именития джаз музикант и композитор Милчо Левиев ще бъде представено във филма-концерт „Милчо Левиев и трио Акустична версия“ на 27 декември от 18:10 часа.

Световни хитове ще чуем в концерта на Адел (27 декември от 22:00 часа по БНТ1) и в музикалните филми за Джордж Майкъл (1 януари от 23:00 часа по БНТ1 и на 2 януари от 20:30 часа по БНТ HD) и Брус Спрингстийн (23 декември от 20:50 часа по БНТ HD).

Традиционно в първия ден на Новата 2018-а година от 12:15 часа БНТ1 и БНТ HD ще излъчат пряко новогодишния концерт на Виенската филхармония.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *