Известният продуцент Куинси Джоунс, който стои зад най-големите успехи на Майкъл Джексън, обвини поп идола, че е плагиатствал няколко от своите парчета, включително и легендарната песен "Billie Jean".

„Нямам желание да го казвам публично, но Майкъл открадна доста песни, каза 84-годишният продуцент, който е участвал в създаването на албуми като „Thriller“ и „Bad“. Той бе толкова макиавелистичен, колкото е възможно“, добави той в интервю за сайта Vulture.

Куинси Джоунс не пропусна да покаже приликите между класическото парче на Майкъл Джексън „Billie Jean“ и „State of Independence“ на кралицата на диското Дона Самър, което излиза няколко месеца по-рано. Продуцент и на двете е Куинси Джоунс.

На първо слушане приликите между двете не са толкова големи, но когато се направи по-внимателен звуков анализ, има сходни елементи.

Куинси Джоунс обвинява Майкъл Джексън, който почина през 2009 г., че е бил стиснат. Бившият член на групата Jackson 5 отказал да кредитира своя пианист Грег Филигейнс за неговия хит „Don’t Stop ‘Til You Get Enough“.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *