„Образование без граници“ е международно изложение, което се провежда в две издания на година – пролетно и есенно, а пред нас е и първото за годината. Мащабното събитие ще се проведе от 11. до 13. март в София и се очаква да привлече хиляди посетители от цяла България. Събитието ще събере целият свят за три дни на петия етаж на Националния дворец на културата.

Отново тази година ще се реализира инициативата „Образование и КАРИЕРА”
Това е уникален за България проект, който има за цел да подобри диалога между образованието и работодателите в различните сектори на икономиката, за да бъде създадена възможност учениците и студентите да се обучават по релевантни към пазара на труда програми и да спрем да губим младите си дипломирани специалисти.

Какво ново ще видим в Националния дворец на културата?

„Образование без граници“ е най-голямото и единственото образователно изложение в България, което представя важната връзката между образованието и кариерното развитие на младите хора в страната в духа на Европа 2020. Обединяващо разнообразни участници от цял свят, изложението е едно от най-познатите и утвърдени образователни мероприятия в световен мащаб, което пък спокойно дава на България самочувствието, че на територията на нашата малка страна е възможно да се реализира такова мащабно събитие.

На предстоящото издание ще видим представители от няколко континента. За първи път в България ще бъдат представени участници от Грузия и далечен Судан. Китай ще участва с университета, известен като „люлката на китайската електронна промишленост“ – University of Electronic Science and Technology of China. Англия ще бъде представена с 9 учебни заведения, като между тях е и едно от най-старите училища в света – King’s Ely, създадено през 973 година. Кипър също ще бъде силно представена – чрез тяхното министерство на образованието и възможностите за обучение в цялата страна. Широката публика ще получи информация за предоставените 190 пълни стипендии за обучение в различните руски университети, което е също една от приятните изненади на изложението. Сред българските участници се нареждат Военната академия „Г. С. Раковски“, Техническият университет – София, Нов български университет, СА „Димитър А. Ценов“, СПГЕ „Джон Атанасов“, 18 СОУ и много други. Участниците обещават невиждани до сега отстъпки, от които всеки може да се възползва.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *