Нов вид воден паяк, открит в кораловите рифове на Австралия, беше кръстен на звездата на реге музиката Боб Марли, заради песента му "High Tide or Low Tide", предаде агенция United Press International. Изследователският екип даде името на вида Desis bobmarleyi.

Докторите Барбара Баер, Робърт Рейвън и Данилио Хармс от университетите в Куинсланд и Хамбург кръстиха паяка на песента, заради способността на животното да оцелява на сушата и във водата.

Този вид паяци са се приспособили към живота под водата, като се крият в черупки на ракообразни, водорасли или корали по време на прилива по крайбрежието на австралийския щат Куинсланд.

Те правят въздушни камери от паяжина, за да дишат и при отлива могат да бъдат видени да ловуват малки безгръбначни на скалите и по растенията. Учените дадоха името на паяка по време на научното си пътуване, вдъхновени от песента.

В текста на „High Tide or Low Tide“ се говори за любовта и приятелството в трудните моменти от живота. Изследването беше публикувано в сп. Evolutionary Systematics.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.