bTV Media group е единствената медийна група, представена на Българската филмова гала в Матера, Италия – градът, който заедно с Пловдив тази година е европейска столица на култура. Филмът „Sempre Libera“ на журналиста Георги Тошев и режисьора Ема Константинова, посветен на световната оперна дива Соня Йончева е единствената продукция, програмирана два пъти на фестивала. С него ще се открие форума на 23 октомври. Втората прожекция е на 26 октомври.

„Щастлив съм, че в юбилейния 10-ти сезон на „непознатиТЕ“ филмът за Соня Йончева обикаля света. Матера е поредното признание за таланта на изключителното българско сопрано, както и за екипа на „непознатиТЕ“, който вече 10 години създава оригинална продукция, посветена на бележити българи“, каза продуцентът Георги Тошев.

След Матера „Sempre Libera“ ще има прожекция на 12 ноември в кинозалата на Третяковската галерия в Москва, където гост ще бъде и Соня Йончева.


„Радостен съм, че продукция на bTV се посреща с интерес от чуждестранната публика. Надявам се и новия сезон на „непознатиТЕ“ да предложи силни филми. Тази събота от 12:30 часа започва специалният проект на „непозантиТЕ“, посветен на 30-годишнината от смъртта на Георги Парцалев. В продължение на две поредни съботи зрителите на bTV ще видят неразказани истории за един от най-обичаните български артисти“, разкри Тошев.

Георги Парцалев

Програмата на фестивала в Матера включва още едно заглавие на bTV Studios – премиерният филм на реж. Ники Илиев „Завръщане“ с участието на Орлин Павлов и Александър Кадиев.

Програмата на фестивала включва филми, които са конвертируеми и ще предизвикат интерес сред италианската и чуждестранна публика в Матера, каза селекционерът Милена Кънева, документалист и продуцент. Тя от години живее в Италия и заедно с Българския културен институт в Рим е подбрала най-доброто от българското кино за последните години.

В програмата са още „Баща“, който грабна „Златна роза“ и награда на фестивала в Карлови Вари, както и българското предложение за Оскар тази година филма „Ага“ на реж. Мило Лазаров.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *