Световната сензация - Националният балет на Грузия „Сухишвили”, със специалното участие на Грузинския оркестър, идват на турне в България с класическа програма. „Летящите грузинци” ще разтърсят залите на 5 юни в София, 6 юни в Пловдив, 8 юни във Велико Търново, 9 юни в Русе, 11 юни във Варна, 12 юни в Бургас.

Спектакълът в 120 минути е буря на сцената – със съвършенство в танца: с плавните, пързалящи движения при жените и зрелище в танца – кръв, пот и искри от саби и ножове при мъжете, които, единствени в света, танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли.


Балетът ще посети България в състав от 70 танцьори, собствен оркестър и гардероб за милиони – 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни и саби и ножове, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на “Летящите грузинци”.

През изминалата 2016 година Илико и Нино Сухишвили застраховаха колектива и гардероба на „Сухишвили”с уникална застрахователна полица от златен пергамент с лимит, равен на 1 милион грузински лари (370 000 долара).

Главен хореограф на двучасовия спектакъл е творческият гений Илико Сухишвили – младши – филантроп, ексцентрик, родолюбец. Художествен ръководител – Нино Сухишвили. Организатор – Degris Events. Билетите се разпространяват в мрежата на Ивентим.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.