В близките дни адвокатите на популярната група Village People ще подадат съдебни искове във Франция и в САЩ за неправомерното използване на парчето им „YMCA“ от страна на американския президент Доналд Тръмп.

„През последните дни на кампанията за избор на президент на САЩ световноизвестният хит „YMCA“ на Village People беше широко използван без разрешение от кандидата Доналд Тръмп и неговия екип по време на митинги и като саундтрак на видеоматериал, разпространен из целия свят“, написа в комюнике адвокатът на бандата Ришар Малка.

Този диско хит, който навремето накара цялата планета да танцува, е написан през 1978 г. от двама французи – Жак Морали и Анри Белоло, и американеца Виктор Уилис.

По време на кандидатпрезидентската си кампания Тръмп завършваше своите митинги именно с това парче. Във вторник той пусна в Twitter монтаж с кадри от свои срещи с избиратели, в които се вижда как прави няколко танцови стъпки под звуците на „YMCA“. С този клип Тръмп подканваше американците да гласуват за него.

Адвокат Малка изтъкна, че екипът на президента неправомерно е използвал песента за политически цели и държащите правата й не биха разрешили използването й, ако бяха потърсени по законов ред. Юристът определи действията на щаба на Тръмп като кражба на интелектуална собственост.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *