Класическата приказка “Красавицата и Звярът” ще бъде разказана в нов пълнометражен филм на Disney, който тръгва в кината на 17 март 2017 г. В края на миналата седбица беше премиерата на официалния саундтрак към филма, който излезе във формат двойно CD и включва 16 песни.

Както © Меломан.бг | Музиката на твоя живот вече писа, мултиплатинената поп принцеса Ариана Гранде и носителят на 10 награди Grammy – Джон Леджънд, са звездите, избрани да изпълнят официалната песен от саундтрака – “Beauty And The Beast”. Оригиналната версия на популярната балада е в изпълнение на Селин Дион и Пибо Брайсън, по музика на Alan Menken и текст на Howard Ashman.


Продуцент на новата версия на песента е Ron Fair, носител на шест награди Grammy и с 18 номинации. Ron се присъединява към проекта по покана на президента на Disney’s Music & Soundtracks – Mitchell Leib, с който е работил успешно и за саундтрака към филма “Pretty Woman”. Leib споделя, че няма по-добър вокален продуцент от Ron и работата с него е удоволствие, защото разбира много добре динамиката на филмовата индустрия. Идеята за колаборацията между Ариана Гранде и Джон Леджънд също е на Leib, мотивиран от забележителния талант на двамата изпълнители.

Красивото музикално видео е режисирано от Dave Meyers, работил с популярни имена като Пинк, Джанет Джексън, Ice Cube и Бритни Спиърс. Резултат от работата му са десетки номинации и много награди, сред които Grammy за най-добро музикално видео и 11 награди на MTV. Броени дни след премиерата си, видеото е гледано близо 24 млн. пъти в официалния канал на Disney във Vevo.

В главните роли на пълнометражната продукция ще видим Ема Уотсън (поредицата за „Хари Потър) като Бел; Дан Стивънс в ролята на Звяра; Люк Евънс („Хобит: Битката на петте армии“) като Гастон – красивият, но плиткоумен селянин, влюбен в Бел; Кевин Клайн в ролята на Морис – бащата на Бел; Джош Гад като Лафу – дългогодишния приятел на Гастон. Ще чуем и гласовете на редица емблематични актьори: Юън Макгрегър като свещника Люмиер, Стенли Тучи като клавесина Канденза, Иън Маккелън като часовника Когсуърт, Ема Томпсън като чайника г-жа Потс.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.