Станал известен като най-големият рокаджия сред кметовете – Цонко Цонев, съчета рождения си ден с премиерата на книгата си „Кметълски истории" в компанията на много приятели от музикалната и артистичната сфера. Кметълът едва побра желаещите да споделят емоцията му в рок бар Rock IT и определено вдигна голям купон по повод премиерата на книгата си.

В творческото си пътуване във времето, Цонко Цонев споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър и много други. Сред гостите бяха Христо Мутафчиев, Мая Новоселска и Теди Москов, Астор, Адриан Рачев-Румънеца, медиците от Либия – Здравко Георгиев и Кристияна Вълчева, Тончо Токмакчиев, Влади Въргала, Димитър Найденов – Джими и много други.

kmetalski-istorii-2


След като кметълът каза няколко думи за книгата си, на сцената забиха с по няколко поздрава за него Б.Т.Р. с Васко Кръпката, Самеца, Конкурент и Черно Фереже, а Мая Новоселска не се сдържа и изпя акапелно своя забавна вариация на популярна джаз мелодия.

Голямата изненада бе появата на бившия вокалист на Uriah Heep и голям приятел на Кметъла – Джон Лоутън, който бе в София по това време и нямаше как да пропусне събитието.

В „Кметълски истории“ авторът повдига завесата над интересни случки извън сцената, с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Книгата съдържа 14 глави за най-известните групи и изпълнители сред които Кембълът, Любэ, Б.Т.Р. и Санеца, Емир Кустурица, Apocalyptica, Motorhead, Алис Купър, Manowar, Accept, Глен Хюз и много други.

Книгата започва със спомени за вече покойния Рони Джеймс Дио, който е сред първите световноизвестни рокаджии, гостували в Каварна. Изключително силна и емоционална е главата, посветена на Кембълът, в която авторът споделя невероятните истории от запознанството им до самия трагичен край на неговия живот.

Специално място е отделено на женските гласове в рока – Доро Пеш, Таря Турунен и Шарън ден Адел от Within Temptation.

kmetalski-istorii-3

От книгата запалените рок фенове ще научат повече и за колата с автографите на Кметъла, която той сам нарича „моят музей на колела“, както и за блоковете, изрисувани с ликовете на известните рокаджии. Първи е изобразен Рони Джеймс Дио, а освен образа на рок легендата е изписано и заглавието на безсмъртния му хит „Holy Diver“.

Специално цветно приложение със снимки прави книгата още по-емоционална и стойностна, защото освен интересните истории, читателите ще получат и един своеобразен албум с фотографии на Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Scorpions, Джон Лоутън, Кен Хенсли, Deep Purple и други.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *