"Разнообразно. „Такова“, различно от масовото. Интересно и вълнуващо!" Така зрителите на КИНОlove Лято 2017 определиха киното, което екипът от No Blink показа по време на лятното си турне тази година.

„Споделените думи след всяка една от 10-те прожекции за нас са най-важният резултат, който обаче можем да измерим само в доволни въздишки от сладката работа“, разказват организаторите.

За останалото – ще се позовем на цифрите:


8 града,
10 прожекции,
над 3000 зрители!

No Blink прожектираха общо 7 филма, а сред тях и една специална премиера – детският филм „Моята истина“ на режисьора Стефани Райчева беше прожектиран за първи път пред публиката в родния ѝ Бургас!

А ето и още няколко важни извода и факта от КИНОlove Лято 2017, споделени от екипа на No Blink:

  • Разнообразната селекция спечели доверието на разнообразна публика! Зрители от всички възрасти посещаваха прожекциите, което намираме за изключително показателно по отношение на нуждата от късометражно кино и универсалността му.
  • Грабнахме вниманието на децата. Погледите им се задържаха не само върху анимациите и детските филми, но и върху по-сериозните ленти – още една червена точка в полза на горния извод! 😉
  • Изключително важно е как се комуникира киното. Екипът ни от 20 души, в различен състав, беше много активен във всеки град преди и след прожекциите. Усещахме колко много допринасят тези разговори за по-доброто осмисляне на каузата ни – да стигне късото кино до всички. Докато раздавахме рекламните флайери, забелязахме, че хората наистина се впечатляват от факта, че прожектираме български филми, и това веднага провокираше интереса им. След прожекциите – винаги имаше хора, които идваха да споделят впечатления и да ни благодарят, че сме им дали възможността да видят „такова“ кино.
  • Много от миналогодишните партньори ни подадоха отново ръка, намерихме и много нови, а за първи път утвърдени културни събития като фестивала Аполония в Созопол и София Диша ни подадоха ръка! Пътуващото кино на БНТ също включи в програмата си филми, селектирани от No Blink. Да се окажем в няколко културни епицентъра в рамките на едно лято, за нашия екип беше изключителна чест и радост!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.