Известният холивудски кинаджия Джей Джей Ейбрамс обяви плановете си да създаде телевизионен сериал за последните месеци от живота на Майкъл Джексън.

Ейбръмс ще работи по сценария заедно с Тейвис Смайли, който е автор на нова книга на същата тема: „Before You Judge Me: The Triumph and Tragedy of Michael Jackson’s Last Days” (Преди да ме съдите: Триумфът и Трагедията в последните дни на Майкъл Джексън).

Работата на Смайли е „литературен прочит” на края на живота на певеца. Той и Ейбрамс, автор на прочутия сериал „Изгубени”, ще бъдат изпълнителни продуценти.


Към момента не е ясно коя от големите американски телевизионни мрежи ще купи кратката поредица, но студиото Warner Bros най-вероятно ще застане зад продукцията.

Джексън почина от сърдечен удар на 50-годишна възраст в дома си на 25 юни 2009 г. Само два дни преди смъртта му, той репетираше в залата „Стейпълс Сентър” в Лос Анджелис спектакъла, който трябваше да представлява голямото му завръщане – „This Is It“. Според Смайли плануваното турне е било само част от многото случващи се неща с Краля на попа.

„През последните 16 седмици от живота му той сам се лекува, сменя мениджърите като бельо, баща му постоянно го притиска да направи турне с братята си, различни кредитори го гонят”, изброява авторът на книгата в свое интервю.

В крайна сметка за смъртта на Джексън беше обвинен и осъден на затвор доктора му Конрад Мъри, който без умисъл му предписал летална доза сънотворни. Ейбрамс и Смайли ще работят също и по друг сериал, базиран на книга на последния – „Смъртта на един Крал: Истинската история на последната година на д-р Мартин Лутър Кинг”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.