Евтини самолетни билети

Задава се следващият нетърпеливо чакан саундтрак на годината – този към филма с музика на легендите the beatles – “Вчера си е за вчера”, чието оригинално заглавие е взето от най-емблематичната за групата песен – “Yesterday”. Филмът “Вчера си е за вчера” тръгва в кината на 28 юни, а седмица по-рано е премиерата на саундтрака към него (21 юни).

Филмът “Вчера си е за вчера” разказва какво би се случило ако само един човек в света помни The Beatles. Саундтракът включва новозаписани версии на най-обичаните песни на групата, изпълнени от главния актьор Химеш Пател (BBC’s Eastenders).

Дело на режисьора-носител на Оскар Дани Бойл (“Беднякът милионер”; “Трейнспотинг”; “28 дни по-късно”) и сценариста Ричард Къртис, номиниран за Оскар за филмите “Четири сватби и едно погребение“, “Наистина любов” и “Нотинг Хил”, “Yesterday” е рок енд рол комедия за музика, мечти, приятелство и дългия и ветровит път, който води до любовта на живота. След мистериозни петна в историята на The Beatles, Джак (Химеш Пател), амбициозен певец и автор на музика, започва да изпълнява песни на една от най-великите банди в историята пред свят, който никога не е чувал за нея.


Химеш Пател изпява песента “Yesterday” в ключов момент от филма. “Реакцията на приятелите на Джак, когато той пее песента са неговото (и нашето) първо доказателство за това, че се случва нещо странно“, обяснява сценаристът Ричард Къртис. “Те не са чували “Yesterday” никога преди и се доверяват на версията, че песента е написана от Джак. В тази сцена слушаме перфектната музика и наблюдаваме удивлението на тези, които я чуват за пръв път. Затовa и оригиналното заглавие на филма носи името на тази неповторима песен.”

Музикалният продуцент на саундтрака “Yesterday”, Даниел Пембъртън, създава албум, който едновременно следва историята във филма и е истинско музикално удоволствие, което трябва да бъде преживяно на един дъх.

“Този филм е чудесен пример за силата на песента”, споделя Пембъртън. “Музиката е нещо, което ни свързва с толкова много хора. Тя може да промени света. Хубаво е да си го припомняме.“

За Химеш Пател, който, благодарение на майка си, е фен на The Beatles от ранна детска възраст, е неповторима чест да изпълни и запише тези легендарни песни.

“Придържахме се към оригиналността на песните, както в текстово, така и в музикално отношение, но също така се постарахме те да звучат така, все едно са песни на Джак”, споделя актьорът. “Беше страхотно да си припомня тези прекрасни песни и да ги пресъздам по мой начин. Този филм е като представяне на музиката на The Beatles пред много млади хора, които не са имали привилегията да я слушат. Както утвърдени, така и нови фенове ще оценят филма и със сигурност ще бъдат пленени от магията на The Beatles.”
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.