Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков, ще зарадва многобройните си фенове с най-новото си творение – комедийния моноспектакъл “Пилето, което казва КУ”. На 8 и 26 май “странната птица” ще кацне точно в 19.30 ч. на сцената на Нов Театър НДК.

Билети за представленията можете да намерите в системата на Eventim.bg и още в Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, Orange, бензиностанции OMВ, Български Пощи, магазини Технополис. Цената им е от 12 до 14 лв.

Преди броени дни актьорът бе номиниран за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в премиерната постановка на Народния театър “Майстори” – за ролята на майстор Найден. В “Пилето, което казва КУ” Юруков отново вдига летвата пред себе си, представяйки чудесно най-различни цветни и страстни персонажи и влизайки най-вече в ролята на нощният пазач, който всъщност говори с Пилето, което казва… КУ.


“Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора”, споделя вълнението си Иван Юруков. “Щастлив съм, че се реших на тази крачка и съм благодарен на хората, с които осъществихме “Пилето…” достойно”.

Моноспектакълът е създаден по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!” на Александър Урумов, който пише сценария. Музиката е на Михаил Шишков-баща, а самият Юруков е и режисьор на представлението.

Този сезон можете да гледате Иван Юруков и в спектаклите на Народния театър – „Майстори”, „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж”, както и в „Червено” в Театър 199.

Освен тазгодишната сериозна номинация за “Аскеер” за главна мъжка роля в “Майстори”, до сега актьорът е номиниран за “Икар” за главна мъжка роля в „Лов на диви патици”. Има и още три номинации за “Аскеер” за „Лов на диви патици”, „Бягащи странници” и „Лекар по неволя”. Удостоен е с награда от Министерство на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура през 2008 г.

© Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на спектаклите.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.