Испанец на 41 години, който твърди, че притежава резултатите от ДНК тест, доказващи, че е син на певеца Хулио Иглесиас, представи иск за установяване на бащинство пред испански съд, предаде France Presse.

Хавиер Санчес Сантос представи иска пред съд във Валенсия, заяви неговият адвокат Фернандо Осуна. Майката на Хавиер – португалската танцьорка Мария Едите, бе представила иск пред съд във Валенсия през 1992 г., който бе отхвърлен по процедурни причини.

Хавиер Сантос уверява, че притежава резултатите от ДНК тест, които доказвали с 99-процентна сигурност, че е син на Хулио Иглесиас – един от най-популярните певци в света, от чиито албуми са продадени над 300 милиона копия.


„За да се съберат доказателства, детектив в Маями, Флорида, където живее Хулио Иглесиас, се добра до захвърлени от певеца фасове и ползвани от него хартиени носни кърпички“, поясни Осуна. Той се надява, че доказателствата ще се достатъчни за възобновяване на делото. „Истината трябва да вземе връх над процедурните въпроси“, отбеляза адвокатът. „Клиентът ми е много доволен, защото науката и генетиката го подкрепят. Ще е абсурдно съдът да пренебрегне научната истина.“

В случай че искът бъде отхвърлен, адвокатът предвижда да го представи пред по-високи съдебни инстанции в Испания и да стигне до Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Известен с многобройните си любовни завоевания, Хулио Иглесиас е баща на 8 деца – три от брака си с Исабел Прейслер и 5 от сегашната си съпруга Миранда Ринсбургер.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *