Само два месеца след световната си телевизионна премиера в MTV хитовият фентъзи сериал „Хрониките на Шанара” ("The Shannara Chronicles") ще завладее ефира на bTV и сърцата на зрителите у нас. Българската премиера на мегапродукцията е на 5 март, събота, от 20.00 часа.

В основата на телевизионната поредица са книгите-бестселъри на Тери Брукс, който лично участва в подготовката на екранизацията и като изпълнителен продуцент. Адаптацията е дело на Ал Го и Майлс Милър („Smallville”), и Джон Фавро („Железният човек”).

„Хрониките на Шанара” е базирана на втората книга – „Камъните на Елфите” („The Elfstones of Shannara”), където основният фокус е върху внука на главния герой от първия роман. Главните роли в първия сезон на продукцията са разпределени между Попи Дрейтън, Остин Бътлър, Ивана Бакеро, Ману Бенет и любимия Джон Рис-Дейвис (Гимли от „Властелина на пръстените”). Невероятните кадри са заснети в Нова Зеландия.


Премиерата на сериала „Хрониките на Шанара” на 5 януари тази година по MTV е гледана от 7.5 милиона зрители. Според “Форбс” поредицата може лесно да бъде сравнена с “Игра на тронове” и “Хобит”, но всъщност напомня повече на легендарната сага “Междузвездни войни”. На страниците на списанието се казва още, че “Шанара” е микс между фантастика и фентъзи, където вместо научното, доминира приказното. Сериалът умело е използвал бюджета си така, че да изгради достоверен на вид свят, а историята е поднесена така, че да се хареса и на фенове, и на хора, които принципно не обичат фентъзи.

Действието в „Хрониките на Шанара” се развива хиляди години след унищожаването на нашата цивилизация. Земята е разделена на познатите Четири Земи, чието население е смесица от различни раси, включващи: елфи, джуджета, тролове, гноми и хора. В центъра на събитията е семейство Шанара, чиито потомци са наследници на древната магия. С приключенията си те постоянно променят бъдещето на света около тях.

Историята започва с ужасна, черна сила, недосегаема през годините. Когато Амбърли – млада елфска принцеса, Уил – последният потомък на семейството на Шанара, и Еретриа – странстваща скитница, разбират че само те могат да спрат злото, сформират таен съюз. Тяхната на пръв поглед невъзможна задача да спасят света се превръща в пътешествие, в което главна цел е самоопознаването. Те всъщност намират вътрешна сила, за да преодолеят съмненията и страха.

Shannara_Cronicles-2

Още за сериала:

Магическа епоха
Във времето, познато като „Магическата епоха”, Земята е била населявана от същества, които използвали магия. Елфите я използвали, за да се грижат за Земята, но сред тях имало и такива с користни цели. Между доброто и злото избухнала война, която приключила в полза на елфите, а демоните били поставени в затвор, изходът от който е магическото дърво, познато като“Елкрус“. Докато „Елкрус“ е жив, демоните няма как да напуснат своя затвор.

Епохата на хората
Години по-късно дошъл прогресът на човешката раса и затова елфите решили да се скрият. Хилядолетия изминали докато хората и науката управлявали.Елфите и тяхната магия останали скрити, като споменът за тяхното съществуване останал само във вълшебните приказки. През всичките тези години “Елкрус“ продължавал да съществува. В средата на 21-ви век, обаче човешката цивилизация се самоунищожила. Великата война, която последвала, завършила с ядрено и химическо унищожение.

Shannara_Cronicles-3

Главни герои:

Уил Омсфорд
Уил е млад мъж, борещ се да намери своето място в света. Той е наполовина човек и наполовина елф. Останал сирак, напълно отчаян и с желание да избяга от малкото селце, Уил разбира, че е последният оцелял член на кръвната линия Шанара – семейство, което владее силната и вечна магия. Първоначално Уил се отказва от наследството си, надявайки се да стане лечител. Въпреки това, скоро той е поставен пред задача на живот и смърт, която изисква от него да преодолее страха и да отключи магическите си сили.

Амбърли Елеседил
Амбърли е принцеса и за разлика от Уил е елф. Въпреки че остава без родители още докато е дете, тя е със силна воля, пламенна, умна и решена да загърби кралското си потекло. Амбърли води спокоен живот в пределите, където властва нейният дядо. Тя става първата жена, която е член на тайна секта, чиято цел е да защити “Елкрус“. Така нейният живот се променя коренно и я поставя пред множество предизвикателства, чиято единствена цел е спасяването на света.

Аланон
Аланон е последният от Друидите, древен орден от пазители, чиито членове могат да живеят с векове и да подчиняват магията според своите желания. Когато “Елкрус“ започва да вехне, над Земята отново политат демони, целеустремени да унищожат света. Аланон е повикан отново, а задачата му е да събере група, с която да се противопостави на злото.Той единствен разбира колко е голяма заплахата от демоните и знае че само неговата магия няма да е достатъчна, за да спаси света.

Еретриа
Еретриа е отгледана в леговището на крадци. Тя използва собствената си сила, за да оцелее. Живее със скитници и е станала експерт в джебчийството. Животът й е труден и за това е емоционално затворена и не може да се доверява лесно.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.