БНТ обявява класация за любимата песен на българските зрители от международния песенен конкурс Евровизия 2020.

Той трябваше да се проведе в Ротердам на 12, 14 и 16 май 2020 г., но в условията на обявената от СЗО пандемия от Ковид-19, беше отменен. Това се случва за пръв път в 65 годишната история на конкурса, който се е провеждал в условия на военни действия и политически противоречия.

За да изпрати послание за надежда и обединение чрез музиката по целия свят, както и да почете артистите и песните от Евровизия 2020, ЕСРТ организира специална развлекателна програма „Europe! Shine а Light“ с тяхно участие.

БНТ и още 45 обществени телевизии ще я излъчат на 16 май 2020 в 22 часа.

Класацията няма официален характер. Целта на класацията е да популяризира песните и артистите от Евровизия 2020. Можете да гласувате един път от едно устройство в България на интернет страницата news.bnt.bg или чрез специалното приложение BNT News.

В духа на правилата на международния песенен конкурс Евровизия, в класацията на българската публика няма да участва българската песен – „Tears Getting Sober“ в изпълнение на Виктория Георгиева.

Класацията е анонимна, няма ограничения по възраст, местоживеене или месторабота, няма да се събират и обработват лични данни на участниците.

Резултатите ще бъдат съобщени на 17 май 2020 г. в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“, както и на интeрнет страницата news.bnt.bg и приложението BNT News.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *