Евтини самолетни билети

Френският поет, писател и музикант Жилбер Синуе заведе дело в Москва срещу руския певец Филип Киркоров и неговата компания за плагиатство на известна композиция, изпълнявана от певицата Далида, съобщи адвокатът на ищеца. Искът на Синуе е за 15 млн. рубли.

Ответници са Киркоров, компанията „Филип Киркоров продакшън“ и „Первое музыкальное издательство“, които продават дискове и търгуват по интернет. Очаква се сумата на иска да бъде увеличена, след като бъдат направени експертизи.

Става дума за песента „Helwa ya Baladi“, регистрирана във Франция през 1978 и изпълнена за първи път от Далида през декември 1979. Киркоров изпълнява тази песен на руски под заглавие „Шелковая нить“ и е включена в три негови албума.


В исковата молба се посочва, че Киркоров използва чуждо авторско произведение, като „значително го преработва, без съгласието на авторите“, не е съгласувал използването му и то е отдавна в репертоара му.

Очаква се вещи лица да изчислят материалните щети от концертната дейност на Киркоров и печалбата му от продажбата на дискове.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.