Защо една майка оставя детето си и бяга в гората? Коя кауза струва повече от собствения живот и семейното огнище?

Отговори на тези въпроси и една различна гледна точка носи „Воевода“ – най-новият български филм на „Лента”, който ще пренесе зрителите в емблематичен момент от българската история.

Зорница София е режисьор и главно действащо лице във филма, който представя живота на Румена Воевода. Сред запомнящите се филмови проекти на Зорница София се нарежда и най-успешният сериал на медицинска тематика в България – „Откраднат живот“, чийто първи епизоди са създадени именно с нейно участие.


В една от главните роли почитателите на лекарския сериал ще видят Алек Алексиев, който оставя лекарската престилка за автентично преобразяване в един от героите на „Воевода“. Ко-продуценти в проекта са продуцентите на „Откраднат живот“ – Dream Team Films.

Сценарият е създаден на база на спомени на очевидци и разказа „Румена Воевода“ на Николай Хайтов, които свидетелстват за силата на женския дух и участието на множество жени в хайдушкото движение.

„Изключително интересен свят, който не познаваме. По време на проучванията за филма разбрах колко много жени воеводи е имало в този период“, разказва Зорница София, допълвайки, че има над 35 жени, за които е писано през годините, но не е създаден нито един филм за тях.

„Воевода“ ще влезе в кино салоните в цялата страна на 13 януари. Филмът ще се разпространява от „Лента“ и е част от поредица качествени български кино продукции, които ще достигнат до кино феновете и зрителите, подкрепени от Нова Броудкастинг Груп.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.