Евтини самолетни билети

Кралят на френския шансон и актьор Шарл Азнавур получи звезда в "Алеята на славата" в Холивуд на 93 години, предаде БГНЕС.

„След днешния ден, след тази звезда, мога да кажа, че отчасти станах калифорниец, защото тук също живеят дъщеря ми и моите внуци“, каза Азнавур.

Междувременно стана ясно, че напролет Шарл Азнавур ще има концерти в Москва и Санкт Петербург. Както съобщи неговият прессекретар Кристина Саркисян, „в града на Нева концертът ще се състои на 25 април 2018 г., в Голямата концертна зала „Октяйбрьски“. Три дни по-късно, на 28 април, той ще изнесе концерт в руската столица, на сцената на Кремълския дворец“.


Азнавур е роден в Париж на 22 май 1924 г. в семейството на арменски имигранти. Рожденото му име е Шанур Вахинаг Азнавурян. Докато е още в ранна възраст, неговите артистични родители го въвеждат в света на театъра. Той започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур.

За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ. Често наричан „френският Франк Синатра“, Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Той е написал над 1000 песни и мюзикъли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма.

Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски певци зад граница, като е изпълнявал песни в Карнеги Хол и на други известни места по света. На 90-годишна възраст, през октомври 2014 г., Шарл Азнавур изнася с изключителен успех двучасов концерт в Москва.

През 1996 г. на Шарл Азнавур е отредено място в американската Зала на славата за автори на песни. През 2009 г. певецът се съгласява да стане посланик на Армения в Швейцария (Азнавур живее от 1976 г. в Женева).




Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.