Bulgaria ON AIR ще даде възможност на българската публика да се наслади на специалния концерт на звездата на класическата музика Андреа Бочели, който се състоя на католическия Великден в абсолютно празната катедрала Дуомо в Милано.

На 18 април, Велика събота, от 23:20 часа националната телевизия ще излъчи „Музика за надежда“ на Бочели.

В странни и тежки за Италия времена на социална изолация и пандемия, този концерт, базиран на специално аранжирани за глас и орган свещени арии, сякаш обедини различните части на планетата в прегръдка.


Идеята за концерта е на кмета на Милано – най-засегнатия от вируса Ковид-19 италиански град. Той отправя необикновена покана към Бочели – да повдигне духа на нацията и света, като точно на католическия Великден пее в най-известната миланска катедрала, но сам, единствено под акомпанимента на органа в Дуомо.

Емоционалните изпълнения на Бочели включват „Panis Angelicus“, „Ave Maria“, „Domine Deus“ и други, а на финала тенорът завършва концерта с „Amazing Grace“ без музикален съпровод пред входа на празната катедрала – невероятно трогателен момент, в който неподвижният и блокиран град Милано сякаш оживява.

Официално “Музика за надежда” е най-голямото стриймвано на живо класическо събитие на всички времена. Концертът е гледан в над 100 страни от над 36 милиона души и продължава да държи челни позиции в “Набиращи популярност” в YouTube.

Bulgaria ON AIR е единствената българска телевизия, която ще излъчи събитието у нас благодарение на партньорство с Universal Music Group и YouTube.

Андреа Бочели е един от най-успешните класически артисти в световен мащаб. Има 20 издадени албума, от които са продадени над 70 милиона копия в цял свят. Изпълнявал е дуети със Селин Дион, Кристина Агилера, Лаура Паузини, Ед Шийрън, Дуа Липа и със сина си Матео Бочели.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *