Двигателят нa легендарната британска група Queen – Брайън Мей, разказва несподеляни досега факти от живота и музикалния си път в биографичната книга „Брайън Мей. Цялата история на Queen”.

Специално за концерта на Queen в София ИК „Сиела” дава възможност на читателите да надникнат „зад кулисите” на великата група и да научат много за отношенията на китариста Брайън Мей с Фреди Меркюри.

Британската журналистка Лора Джаксън успява да накара иначе скромния и по-скоро мълчалив Мей да разкрие душата си. От книгата разбираме интересни подробности за личния живот на китариста, за връзката му с актрисата Анита Добсън, която го вдъхновява да напише хита „I Want It All”, както и за влечението му към астрономията.


В „Брайън Мей. Цялата история на Queen”, разбира се, е отделено голямо внимание на Queen и взаимоотношенията между членовете на групата. Мей разказва как в началото подхожда с подозрение към колоритната личност на Фреди Меркюри, но конфликтът на характерите все пак се трансформира в здраво приятелство.

Книгата не рови в скандалите около групата – те присъстват единствено за фон, за да изпъкне личността на нетипичната рок звезда Брайън Мей.

Преводач на „Брайън Мей. Цялата история на Queen” е Лилия ИлиЕва, която написа биографичната книга на супергрупа Фондацията по-рано тази година.

Концертът на Queen и Адам Ламбърт е на стадион „Георги Аспарухов” на 23 юни от 20:00 часа.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.