Симпатичните герои от първия български куклен сериал “Благуните”, които всяка вечер в продължение на два сезона пожелаваха “Лека нощ” на децата от телевизионният екран ще гостуват за първи път в Русе, Варна и Бургас.

“Благуните” ще оживеят на театрална сцена в детския спектакъл “Още един прекрасен ден” на 15 май в Русе в Доходно здание, на 16 май във Варна във Фестивален и конгресен център и на 17 май в Бургас в Дом на нефтохимика. Представленията са с начален час 18.00 ч.

Билетите вече са в продажба в мрежата на eventim.bg. Продават се и в Билетните каси по градове: в Русе – касата на Булстрад Aрена (бул. Липник №1), Варна – касата на Фестивален и конгресен център (бул. Сливница №2), БУРГАС – касата на Дом на Нефтохимика (пл. Тройката №1, тел: 0894 898098).


Билети могат да се закупят още от бензиностанции OMV, Български пощи, магазини Технополис, Usit colours. Цената им е от 8 до 12 лв, а деца до 4 г. възраст ще влизат безплатно, но без право на седящо място.

След успеха на детския телевизионен сериал „Благуните“ и големия брой гледания на епизодите в интернет, екипът на театър “Вилекула” създаде прекрасен детски театрален спектакъл с добре познатите герои. Премиерата на Благуните на живо – “Още един прекрасен ден” беше в на края на февруари, а оттогава насам любимците на децата всеки ден получават многобройни покани да гостуват в различни градове на България.

Това е и причината спектакълът да тръгне на своето първо пролетно мини турне – в Русе на 15 май, Варна на 16 май и в Бургас на 17 май. Благуните планират още срещи с малките си фенове и в други градове на страната през есента.

В “Още един прекрасен ден” децата ще се докоснат до любимите си куклени герои, ще се потопят в техния свят и заедно ще преживеят весели и получителни истории. Изключително красиви, пъстри и цветни, куклите са специално преработени за сцена, а декорите са пищни и с впечатляващи размери.

В спектакъла намират място най-хубавите и весели песнички от сериала, а също и нови специално написани, които учат децата да бъдат по-добри, по-уверени в себе си и по-леко да се справят с трудностите. „Още един прекрасен ден“ ще разкрие поредният забавен ден с Благуните, изпълнен с много смях, добро настроение, поучителни моменти, музика и танци.

Автор и режисьор е Илиян Илиев, сценограф – Кирил Наумов, кукли – Благовеста Василева, музика – Димо Стоянов от ПИФ и Александър Дойчев. Участват актьорите: Елиза Илиева, Момчил Михайлов, Златина Йорданова, Янко Стоянов, Явор Зехиров, Мая  Гелева, Нели Славова, Краси Кирчев.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.