„Танцуваща София“ стартира с грандиозен успех миналата събота и ще даде възможност през следващите 4 месеца софиянци и гости на столицата да се обучават и забавляват в новата платформа за танц и движение на открито в града.

Първата сесия от проекта се проведе на 11 юни в парка на Военна академия и събра над 800 посетители и почитатели на балет, виенски валс, фламенко и аржентинско танго.

„Очаквахме интерес, но броят на участниците, включили се в първото ни събитие, надмина всичките ни очаквания,” споделиха организаторите от Фондация „Арт Линк“ (Derida Dance Center). „Този успех още веднъж ни показа каква истинска нужда имат гражданите от подобен тип проекти. Това ни вдъхна още по-голям ентусиазъм да подготвим все повече изненади и през следващите 4 месеца да въвлечем още повече желаещи в магията на танца”, допълват те.


На 18 юни организаторите отправят следващото предизвикателство и канят столичани и гостите на София да разучат суинг под ръководството на професионални инструктори, като тази събота има предвидена и специална програма за най-малките. Всички желаещи ще могат да се възползват от безплатни уроци по Boogie woogie, чарлстон, акробатичен рокендрол за деца и специална програма „Мама и бебе танцуват“.

Събитието ще стартира в 10.00 ч. в Южен парк (до централния вход към бул. „Витоша“). Повече информация за проекта „Танцуваща София“ и програмата за оставащите сесии с уроци по танци на открито, може да намерите на https://www.facebook.com/DancingSofia.

Програма за 18 юни 2016 г., събота:

  • 10:00 – 10:30 ч. Boogie woogie
  • 10:40 – 11:10 ч. Мама и бебе танцуват
  • 11:20 – 11:50 ч. Акробатичен рокенрол за деца
  • 12:00 – 12:30 ч. ЧарлстонКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.