Световната премиера на копродукцията на Белгия, Холандия и България мина при изключителен интерес и аплаузи от публиката и критиката. Във филма Нина Николина се превъплъщава в ролята на българската фолклорна певица Ана, която спечелва сърцето на белгийския крал.

nina-nikolinaПреди броени дни в препълнената зала „Дардена”се състоя световната премиера на филма на Петер Бросенс и Джесика Удуърт „Белгийският крал”.

Директорът на кинофестивала във Венеция Алберто Барбера лично поведе екипа на филма и го представи на публиката. Аплодирани бяха и българските участници – актьорите Валентин Ганев, Нина Николина и Екатерина Ангелова, художничката по костюмите Ека Бичинашвили и продуцентите Мира Сталева и Стефан Китанов.


Публиката прие с въодушевление филма. Най-големите аплаузи обаче бяха запазени за финалните надписи. Над 15 минути публиката не искаше да напуска залата – ръкопляскания, викове „Браво!”, поздравления и автографи…

Кулминацията на партито след прожекцията бе изпълнението на китка от български народни песни от Нина Николина и Екатерина Ангелова, които спряха дъха на всички присъстващи.

Ето какво сподели Нина Николина за дебюта си в киното:

„Беше много интересно, много вълнуващо, голямо предизвикателство, въпреки че улеснението беше, че трябваше да играя себе си – обичам да обличам народна носия и във филма съм с народна носия, а и пея. С народните песни обикалям света и представям България, с народните песни получих покана за ролята във филма. За мен фолклорът и народната носия са светини – да облечеш народна носия и да излезеш на сцена… Всеки, който е обличал носия е наясно за какво говоря – цялата енергия, която носи тя, всяка шевица по нея говори. Първият конфликт, в който трябваше да се преборя сама себе си, беше още в първия снимачен ден, когато трябваше да влезем в басейн с тези коила с многото рози, които са част от фолклорния костюм. Но в същия момент бяхме по бански в басейна! Супер сблъсък в моите представи за това кога и как подхождаш към носенето на народната носия – не винаги всичко е според твоите разбирания. А най-голямото вълнение беше в най-трудната част, по време на снимките във Фазаново. Там трябваше да снимаме един момент във филма, в който аз оставям с Краля насаме , съществува и момент на флирт. Цялото внимание е насочено към чисто актьорската игра. Това беше най-вълнуващият момент за мен и най-притеснителният, но и най-удовлетворяващият, когато казаха, че се е получило. Никога не може да си сигурен как ще се случи нещо, което не си правил до този момент. „
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.