Нина Николина изправи на крака австрийската публика и българската общност във Виена на Националния празник на България 3 март. По покана на Българското посолство в Австрия, изпълнителката изнесе концерт с български народни песни в съвременен аранжимент и завладяващи акапелни изпълнения.

На събитието присъстваха посланик д-р Иван Сираков, епископ Антоний – митрополит на Българската Западна и Средноевропейска епархия, много българи и популярни личности от сферата на културата и изкустовото във Виена.


А след световния отзвук за копродукцията на Белгия, Холандия и България „Белгийският крал” с участието на Нина Николита, на 9 март в Зала 1 на НДК е премиерата и у нас.

Във филма Нина Николина се превъплащава в ролята на българската народна певица Ана, която спечелва сърцето на белгийския крал. Лентата, в която родната певица прави своя актьорски дебют, събра овациите на публика и критика.

Нина Николина бе сред специалните гости на световната премиера на филма на кинофестивала във Венеция и Маракеш. Певицата очарова не само с талант, но и с визия и се превърна в звездата на червения килим.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.