Евтини самолетни билети

Копродукцията на Белгия, Холандия и България „Белгийският крал“, в която Нина Николина прави своя кинодебют, спечели Голямата награда Grand Prix на международния кинофестивал в Одеса. Отличието се връчва на филма, спечелил най-много гласове на публиката на фестивала.

България, в лицето на Нина Николина като актриса и Мира Сталева, продуцент от българска страна, бяха официалните представители на филма от трите държави, които стоят зад продукцията. Нина Николина, получи заслужени овации за ролята ѝ на Ана – българска народна певица, спечелила сърцето на белгийския крал.

На фестивала в Одеса Нина Николина изправи на крака публика, жури и журналисти с акапелни изпълнения на „Излел е Дельо хайдутин“ в два поредни дни.


Филмът „Белгийският крал“ е представен с успех на кинофестивали в над 50 държави. Нина Николина бе официален гост на кинофестивалите във Венеция, Маракеш, Клуж, на които освен с талант, очарова и с визия.

Изпълнителката участва в етноджаз фестивали и концерти и на родна сцена, с участието на изтъкнати музиканти. Формациите изпълняват песни от различни фолклорни области на България в нов аранжимент.

Последният сингъл на Нина Николина е „Яна“ . Песента е в основата си македонска народна песен, аранжиментът е на Мага. Видеоклипът е по идея на Георги Тошев, реализиран от Павел Червенков и носи фотографския му почерк – в градска, по-скоро условна среда.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.