Повече от 100 кандидати се качиха на сцената на петия сезон на най-гледаното музикално риалити „Гласът на България“ с надежда да попаднат в отборите на Поли, Графа, Камелия и Иван Лечев. В продължение на 7 седмици треньорите доказаха, че имат нюх за таланти и в момента всеки от тях разполага с по 12 участници, които усилено се подготвят за втория етап от битката помежду си - вокалните двубои.

В един от четирите отбора се крие новият „глас на България“, а истинската битка предстои – следващата неделя певците ще се изправят едни срещу други по двойки, за да защитят мястото си в шоуто. Единият ще победи, а другият или ще напусне шоуто завинаги, или ще попадне в отбора на друг треньор, ако бъде откраднат. По регламент всеки треньор има право на две кражби за четирите епизода на етапа „Вокални двубои“.

Миналогодишният треньор-победител в „Гласът на България“ Иван Лечев беше първият сред колегите си, който запълни отбора, с който ще се състезава в петия сезон на шоуто. Рокаджията дълго време пазеше последното свободно място в тима си и в крайна сметка го даде на Никола Здравков, чието изпълнение на парче на Linkin Park буквално взриви сцената.


Вторият треньор, чийто бутон „искам те“ бе деактивиран, бе на Поли Генова, която успя да привлече в своя отбор 35-годишната Ирина Чернешова от Санкт Петербург. Рускинята, която сподели, че обича и иска да пее български песни, спечели цялото жури с големия диапазон и красивите низини на гласа си.

Вокален педагог и студентка по музикална педагогика запълниха двете свободни места в отбора на Камелия. Христина Юречко завладя поп-фолк дивата не само с емоционалното си изпълнение на „Nobody’s Wife“, но и с прекрасната си 6-годишна дъщеря, която излезе на сцената след изпълнението на майка си.

Младата надежда Мерлина Маринова от Добрич зае последното място в отбора на Камелия, след като я предпочете пред Графа с надеждата при нея да се научи на повече увереност на сцената.

Всеки един от треньорите влезе в тазгодишните „кастинги на тъмно“ с високо вдигната летва за това какви гласове иска да има в отбора си и с амбицията именно изпълнител от неговия отбор да грабне титлата „Глас на България“ 2018. Влади Ампов се оказа и последният от треньорите, който трябваше да запълни отбора си. Той пое риска да не се обръща на всеки изпълнител, а да изчака нещо изключително.

Рискът му се оправда, защото дуетът Алекс и Деси предизвика истински фурор на финала на кастингите на тъмно. Вече без право да натиснат бутона „искам те“, Поли, Камелия и Иван Лечев станаха на крака, докато пееха на сцената. Двойка и в живота, Алекс и Деси бяха приветствани в отбора на Графа, а Поли коментира, че поп звездата е супер късметлия.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.